Pohánkový čas

Autor: Mária Lazárová | 20.10.2012 o 15:55 | Karma článku: 7,97 | Prečítané:  1488x

Tú pohánku som mala kúpenú už niekoľko mesiacov a dôsledne som ju prekladala z poličky na poličku. Aj keď je chutná. Aj keď je zdravá. Dnes som si povedala: "Nastal jej čas! Vyzerá tak jesenne!"

A tak som si urobila pohánkové rizoto. Úplne jednoducho. Jeden diel pohánky, dva diely vody. Uverené presne ako ryža. Prichutené vegetou, cesnakom a soľou.

Na inej panvičke som na troche oleja spenila šampióny a kocky údeniny (samozrejme, údenina nie je podmienkou). Pridala som uvarenú pohánku a všetko spolu ešte prehriala.

Rizoto som prizdobila lyžičkou kyslej smotany a čerstvým kôprom. Áno, áno, ten kôpor som mohla posekať na drobnejšie, ale z tej smotany sa mi už vyberal ťažko :)

Čas prípravy dvadsať minút.

Výsledok?  Mňam.

 

 

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?