Dôverne známa

Autor: Mária Lazárová | 1.11.2012 o 12:00 | (upravené 1.11.2012 o 15:28) Karma článku: 7,65 | Prečítané:  1176x

Mám rada všetky druhy zeleniny, nie však všetky druhy polievok. Brokolicová krémová však od istého času tróni na vrchole môjho rebríčka. A pritom som ju objavila len nedávno :) Brokolicu som robievala vždy ako prílohu k mäsu, zapakanú so syrom a vajíčkom, prípadne som pár ružičiek hodila do obyčajnej zeleninovej polievky. Po jednej návšteve u sestry som si zamilovala krémovú polievku. Ja viem, že ju asi všetci poznáte, ale napadlo mi, či ju robíte tak ako ja :)

Takže - menšia brokolica rozobraná na ružičky, väčší zemiak, malá cibuľa, strúčik cesnaku, jedna kocka bujónu, kúsok masla.

Zeleninu hodím na maslo, mierne podusím, podlejem vodou, pridám kocku a varím do mäkka. Keď je to hotové, švacnem to do mixéra. Vznikne skvelá krémová polievka, ktorú podľa potreby rozriedim zvyškom vývaru. Moja sestra do nej zatrepe aj sladkú smotanu, ja ju robievam bez smotany.

Navrch dávam opečený chlebík, alebo tvrdý syr.

A vy?

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?