Pohánkový čas

Autor: Mária Lazárová | 20.10.2012 o 15:55 | Karma článku: 7,97 | Prečítané:  1500x

Tú pohánku som mala kúpenú už niekoľko mesiacov a dôsledne som ju prekladala z poličky na poličku. Aj keď je chutná. Aj keď je zdravá. Dnes som si povedala: "Nastal jej čas! Vyzerá tak jesenne!"

A tak som si urobila pohánkové rizoto. Úplne jednoducho. Jeden diel pohánky, dva diely vody. Uverené presne ako ryža. Prichutené vegetou, cesnakom a soľou.

Na inej panvičke som na troche oleja spenila šampióny a kocky údeniny (samozrejme, údenina nie je podmienkou). Pridala som uvarenú pohánku a všetko spolu ešte prehriala.

Rizoto som prizdobila lyžičkou kyslej smotany a čerstvým kôprom. Áno, áno, ten kôpor som mohla posekať na drobnejšie, ale z tej smotany sa mi už vyberal ťažko :)

Čas prípravy dvadsať minút.

Výsledok?  Mňam.

 

 

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Policajný odborár: Útočiť na ženu od chrbta nie je normálny zákrok

Ak by mali policajti kvalitnú výbavu, počet incidentov by klesol, tvrdí policajný odborár MARIÁN MAGDOŠKO.

DOMOV

Kaliňák nepovažuje sotenie ženy za podstatné, nová ombudsmanka to skúma

Policajný prezident Tibor Gašpar chce zlepšiť psychickú prípravu policajtov. Kamery sú ale v nedohľadne.

DOMOV

Kiska, Kaliňák či Matovič. Ako reagujú politici na návrh na rozpustenie ĽSNS

Smer pripomína Adolfa Hitlera, Most-híd hovorí o logickom kroku.


Už ste čítali?